V Міжнародний круглий стіл «Проблеми термінології: сучасний стан»

V Міжнародний круглий стіл «Проблеми термінології: сучасний стан»

1 грудня викладачі кафедри іноземних мов З.Д. Варавкіна та І.В. Стогній взяли участь у Міжнародному круглому столі «Проблеми термінології: сучасний стан», виступивши з доповіддю «Англомовні сленгізми у мовленні сучасної молоді».

Міжнародний круглий стіл уп’яте організувала і провела в онлайн-режимі кафедра української мови та культури Національного авіаційного університету.

Участь у цьому заході взяли науковці з 6 закордонних університетів і 11 українських вищих навчальних закладів і наукових установ.

Було представлено доповіді на важливі теми з сучасної термінології . Варто зазначити, що основи стандартизації термінів розробив німецький учений В. Вюстер (кін. 19 – поч. 20 ст.), коли виникла потреба впорядкувати нагромаджену термінологію, виявити межі галузевих термінів.

В українській історії першим нормувальним термінологічним центром вважається Наукове товариство імені Тараса Шевченка (кін. 19 – поч. 20 ст.), навколо якого гуртувалися провідні термінологи того часу. Згодом незаперечним авторитетом в українській термінології став Інститут української наукової мови. Сьогодні в Україні стандартизація термінології стала державною справою.