Враження здобувачів вищої освіти про участь в програмі обміну Erasmus+

Враження здобувачів вищої освіти про участь в програмі обміну Erasmus+

Протягом другого семестру 2023/2024 навчального року здобувачки вищої освіти ОП «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» Новаковець Анна та ОП «Публічне управління та адміністрування» Сагайдачна Дар’я приймали участь в програмі міжнародної мобільності для студентів Erasmus+ навчаючись в WSB Merito Universities in Poznan.

Повернувшись додому, в стіни рідної Національна академія статистики, обліку та аудиту, дівчата поділились своїми враженнями від навчання в WSB Merito Universities in Poznan.

«Національна академія статистики, обліку та аудиту дала нам можливість на практиці зрозуміли особливості європейської освіти, поринули у світ європейської молоді та зіштовхнулись із різними культурами»

– каже Анна.

«Повернувшись додому, можу сміливо сказати, що це був дійсно цінний досвід. Інтеграція в університеті пройшла легко, бо система освіти майже ідентична до української: навчальні курси містять лекційний та практичний матеріал, форма навчання була змішаною. Виклад матеріалу відбувався на англійській мові, що дозволило нам розвинути навички та подолати мовний барʼєр».

Дар’я згадує, що «адаптація серед студентів відбулась гладко». «Наразі підтримуємо дружній звʼязок з деякими учасниками програми.» – каже вона. «Звісно, без труднощів не обійшлось. В перші тижні ми тільки знайомились з польським суспільством та дізнавались деталі проживання в м. Познань (де купувати квиток на транспорт, які магазини на чому спеціалізуються, як оформити студентський тощо). Проте подібні маленькі виклики допомогли розвинути гнучку адаптацію до будь-яких умов, щоб не загубитись у нашому великому світі).»

Любі наші здобувачі вищої освіти, ловіть подібні моменти, не нехтуйте пропозиціями участі в міжнародних програмах та проетах та збагачуйте свій досвід!