Шевченко об’єднує нас і через століття

Шевченко об’єднує нас і через століття

Шевченківські дні в Національній академії, статистики, обліку та аудиту

В елегантному костюмі, у солдатській формі, у селянському кожусі… У рідній хаті, в панському маєтку, в модному салоні, в Петербурзькій академії мистецтв, у казармі … Тарас Шевченко був різним, але завжди був вільним!

Настає весна – і відразу згадуються його слова: «встала весна, чорну землю сонну розбудила, уквітчала її рястом, барвінком укрила..».

Саме весною, на початку березня, у стінах Національної академії статистики, обліку та аудиту традиційно  відзначаються Шевченківські дні, організаторами яких є члени науково-студентського філологічного гуртка «СіЧ» (керівник гуртка – ст.викладач З.Д. Варавкіна). Цього року Шевченківські дні пройшли в онлайн-режимі з 10 до 13 березня. Учасниками усіх заходів були першокурсники, які взяли активну участь у вікторині «Різносторонній талант Шевченка», у виконанні тестів «Тарасові шляхи», «Малярський хист», «Пейзажна лірика поета – перлина світової».

Запам’ятаються студентам і Шевченківські читання. Кожен першокурсник  пригадав улюблені рядки поета. Хтось ті, що співзвучні з  сучасними подіями в країні, ті, що описують красу рідного краю і відтворюють нерозділене кохання. А хтось згадав твори, що лишились у пам’яті із самого дитинства.

  • У конкурсі на краще читання поезії Шевченка перемогла студентка обліково-статистичного факультету Вараксова Анна, яка емоційно декламувала поему «Утоплена».

Як бачимо, Шевченко об’єднує нас і через століття своїми словами, прагненнями і заповітами:

Мені ж, мій Боже, на землі
Подай любов, сердешний рай!
І більш нічого не давай!

А всім нам вкупі на землі
Єдиномисліє подай
І братолюбіє пошли!