Результати першого етапу другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань та спеціальності «Облік та оподаткування»

Результати першого етапу другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань та спеціальності «Облік та оподаткування»

27 лютого 2020 р. в м. Києві, в Національній академії статистики, обліку та аудиту відбувся перший етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань та спеціальності «Облік та оподаткування».

Наказом ректора Академії від 10.12.2019 р. № 107 затверджена Галузева конкурсна комісія у складі 20 осіб.

27.02.2020 р. відбулося засідання Галузевої конкурсної комісії на якому були присутні 18 осіб, дві особи відсутні з поважних причин. Таким чином Галузева конкурсна комісія (надалі – Комісія) відповідно до вимог Положення про конкурс, затвердженого чинним наказом МОН України від 18.04.2017 р. п.8 де зазначено, що на засіданні Комісії має бути присутніми не менше 2/3 її складу, є легітимною.

На конкурс із спеціальності «Облік та оподаткування подано – 118 студентських наукових робіт від 127 авторів із 66 закладів вищої освіти України.

Згідно п.7 Положення про конкурс, затвердженого чинним наказом МОН України від 18.04.2017 р. студентські наукові роботи, подані на конкурс з порушенням вимог розділу ІІІ, та п.7 ІV розділу Положення, а саме:

  • роботи не мали електронного носія даних, що унеможливлює їх перевірку на оригінальність тексту (про що Оргкомітет попередив навчальні заклади за тиждень до кінцевого терміну подачі робіт на конкурс);
  • роботи за змістом не відповідали тематиці конкурсу;
  • рівень оригінальності тексту* наукових робіт був нижче 55% встановленого Комісією, не були допущені до участі у конкурсі одноголосним всіх присутніх членів Комісії, про що було прийнято відповідне рішення.

* Примітка. Роботи на наявність схожості з іншими текстами з різних джерел (відсутність оригінальності авторського тексту) тестувалися програмою «Unichek», яка рекомендованою МОН України для використання закладами вищої освіти.

Перевірці (експертизі) підлягали лише ті наукові роботи, які не мали у довідці від закладу вищої освіти посилання на позитивні результати перевірки на плагіат.

Таким чином, до Конкурсу було допущено 97 студентських наукових робіт.

Згідно Положення про конкурс затвердженого чинним наказом МОН України від 18.04.2017 р. п.1 розділу VI, переможці конкурсу визначаються за підсумками ІІ туру на підсумковій науково-практичній конференції. Загальна кількість переможців не може бути більшою 25% від загальної кількості авторів поданих на розгляд наукових робіт.

Авторів налічує – 127 особи. Відповідно 25% від 127, це – 32 автора, або 32 роботи, які можуть бути рекомендовані до участі у науково-практичній конференції 23 квітня 2020 р.

З них відповідно, Дипломами I ступеня може бути нагороджено до 20% (6 авторів), Дипломами II ступеня до 30% (10 авторів) та Дипломами III ступеня до 50% (16 авторів).

Відповідно до рекомендацій ДНУ Інститут модернізації змісту освіти МОН України (лист від 12.03.2020 № 221/19-713) Оргкомітет конкурсу, прийняв рішення підвести підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2019/2020 р.р. за результатами першого етапу.

Таким чином, перші шість робіт (номери по рейтингу з 1 по 5 включно) зайняли перше місце (Диплом I ступеня); роботи (з номера 6 по 12 по рейтингу) зайняли друге місце (Диплом II ступеня); а всі інші (роботи до 16 позиції по рейтингу) зайняли третє місце (Диплом III ступеня).

Щирі вітання переможцям!

Відповідні дипломи будуть надіслані за адресами переможців конкурсу.