Фантастичний світ образів картин Марії Примаченко

Фантастичний світ образів картин Марії Примаченко

Фантастичний світ образів картин Марії Примаченко є унікальним мистецьким явищем, культурним феноменом, який поєднав у собі традиції народного малярства та особисту обдарованість художниці.

Студенти 2-го курсу факультету обліку та аудиту НАСОА на початку березня відвідали у Мистецькому Арсеналі виставку «Марія Примаченко, «Неосяжне» (відповідальні за екскурсію студенти – Почекета Світлана та Пономаренко Оксана).

Члени студентського наукового гуртка «С і Ч» (Мишко Тетяна – ОА-5, Соляр Еліна – ОА-4, Кравчук Інна – ОА-3, Шалієвська Ольга – ОА-4) підготували виставку репродукцій картин Марії Примаченко, щоб долучити до творчості народної художниці і заслуженої діячки мистецтв України усіх студентів та викладачів Академії. Найактивнішу участь у створенні виставки взяв Лісовий Роман – студент групи ОА-3.

Відвідувачі виставки побачили, що роботи художниці є поєднанням усіх можливих художніх стилів ХХ століття: імпресіонізму, неоромантизму, експресіонізму. Переконалися, що загальнолюдське значення творчості Марії Примаченко полягає в тому, що вона зв’язує витоки найдавнішої культури з сучасністю.

Може, тому й лишається її чарівний , неповторний світ поза часом і простором, бо від споглядання її робіт у душі накопичується оптимізм, піднімається настрій і впевненість, віра у краще майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *