«Економічна психологія та поведінкова економіка: як емоції впливають на економічні рішення»

«Економічна психологія та поведінкова економіка: як емоції впливають на економічні рішення»

Студенти перших курсів Академії продовжують знайомитись з основами психологічної науки в рамках курсу «Психологія та педагогіка» під кервництвом доцента кафедри філософії, права та соціально-гуманітарних дисциплін Черушевої Г.Б.

Так, 30 січня 2023 року відбулась зустріч з доктором психологічних наук, провідним спеціалістом Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України Оксаною Креденцер, а темою для обговорення стала «Економічна психологія та поведінкова економіка: як емоції впливають на економічні рішення».

  • Спікер познайомила аудиторію з поняттями економічної свідомості та економічної поведінки, складними зв’язками між обома явищами та їх впливом на економічну активність суб’єкту.
  • Торкнулась багатьох цікавих аспектів з когнітивної психології, теорії прийняття рішеньта поведінкової економіки тощо.
  • Представила авторів найбільш вагомих здобутків в галузі економічної психології, що були відзначені Нобелівською премію, та їх внесок у теорію поведінкових фінансів, зокрема у побудову зв’зязку між економікою та психологічним аналізом процесу прийняття рішень індивідом.

На завершення студентам були запропоновані діагностичні вправи і Q/A сесія, під час якої вони могли не тільки поставити запитання спікеру, а й поділитись власним баченням перспектив застосування знань економічної психології в подальшій професійній дільності.