Дистанційне навчання: активізація пізнавальної діяльності студентів

Дистанційне навчання: активізація пізнавальної діяльності студентів

3 листопада 2020 р. науково-педагогічний колектив Національної академії статистики, обліку та аудиту зібрався на методичний семінар з питань особливостей дистанційного навчання студентів.

Доповідачем і модератором зустрічі виступила завідувач сектору дистанційного навчання НАСОА, к.п.н., доцент Перхун Л.П.

З початку карантину викладачами Академії накопичено значний досвід використання різних прийомів та технологій активного діалогу зі студентами. Колеги охоче ділились один з одним своїми «лайфхаками». Про переваги та особливості використання платформи Moodle в освітньому процесі під час карантину наголосили перший проректор НАСОА, д.е.н., проф. Момотюк Л.Є.; декан обліково-статистичного факультету, д.е.н., професор Пилипенко О.І. Своїм власним досвідом роботи в Moodle поділилися завідувач кафедри аудиту та підприємництва, д.е.н., професор Корінько М.Д.; доцент кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін, к.п.н. Черушева Г.Б.; доцент кафедри обліку та оподаткування, к.е.н. Шкуліпа Л.В., старший викладач кафедри економіки та менеджменту ЗЕД Гринчак Н.А.

Особливий інтерес та жваву дискусію викликало питання відображення в електронному журналі СДН Moodle результатів активності студентів, проявленої  під час практичних і лекційних занять, що проводяться в режимі відео зустрічей.

Подібні заходи сприяють обміну досвідом, спільному пошуку шляхів вирішення проблем, пов’язаних з реалізацією дистанційного навчання, зміцненню корпоративного духу.

Семінар відбувся в режимі відео конференції.