Ми пам’ятаємо!

Ми пам’ятаємо!

Традиційно, вшановуючи пам’ять жертв трагічних подій, в Академії 14 жовтня було проведено XV Круглий стіл на тему “Голодомор 1932 – 1933 рр. Краєзнавчий аспект дослідження Голодомору – геноциду українського народу”.

Студентська молодь відгукнулася на пропозицію викладачів кафедри філософії, права та соціально-гуманітарних дисциплін, активно долучившись до науково-дослідної роботи.

Модерація заходу була здійснена доцентом кафедри філософії, права та соціально-гуманітарних дисциплін НАСОА та асистентом кафедри історії Центральної та Східної Європи Київського національного університету імені Тараса Шевченка PhD Гуменним Сергієм.

У рамках круглого столу було презентовано доповіді, що висвітлювали особливості Голодомору 1932 – 1933 рр. в локальній пам’яті всієї України: співдоповідачі Дідківська Анна та Нехца Анастасія розповіли про особливості Голодомору 1932 – 1933 рр. на Житомирщині, а Чаплигіна Аліна зосередила увагу на організованому більшовиками геноциді в Харківській області. Студентка Самоха Валерія повідомила документальні свідчення про стратегії виживання голодуючих у Шосткинському районі Сумської області, а Бірюк Інна доповнила цю інформацію даними з Полтавщини. Студент Бударєв Олександр розповів про Голодомор 1932 – 1933 рр. на Донеччині та Луганщині. Події сталінської колективізації та Голодомору 1932 – 1933 рр. на Київщині стали обʼєктом доповіді Кучерука Владислава, Донченка Олександра та Кондратенка Михайла. Макеєв Іван підготував доповідь про Голодомор на Козятинщині (Вінниччина), а Кілашенко Євгеній проаналізував документальні свідчення про Голодомор на Черкащині. Наприкінці засідання круглого столу, в рамках реалізації HREC Research Grant 2024 було виголошено доповідь доцента кафедри філософії, права та соціально-гуманітарних дисциплін PhD Гуменного С. Л. “Незаконна міграція на польсько-радянському кордоні в період Голодомору 1932–1933 рр.”

Світла пам’ять жертвам Голодомору-геноциду українського народу!

Ми пам’ятаємо!